• Головна
  • «Грузія ніколи не буде Росією»: протести в Тбілісі, - ФОТО
10:35, 2 травня

«Грузія ніколи не буде Росією»: протести в Тбілісі, - ФОТО

У грузинській столиці Тбілісі проходять масові акції протесту проти закону про «іноземних агентів».

У квітні 2024 року парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроект «Про прозорість іноземного впливу», який встановлює статус «іноземних агентів», що фінансуються та контролюється іноземними організаціями та фондами. Це документ подібний до закону, який багато років діє в Росії.

Після цього, 30 квітня, тисячі людей зібралися в центрі Тбілісі на акцію протесту проти цього закону, яка призвела до зіткнень з поліцією.

«Грузія ніколи не буде Росією»: протести в Тбілісі, - ФОТО, фото-1

Незважаючи на протести, 1 травня 2024 року депутати грузинського парламенту схвалили документ у другому читанні. Остаточне прийняття закону буде після третього читання.

В ніч на 2 травня тисячі грузинів заблокували виходи з парламентської будівлі та намагалися її штурмувати. Поліція застосувала проти людей водомети та резинові кулі.

«Грузія ніколи не буде Росією»: протести в Тбілісі, - ФОТО, фото-2

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі завернулася до учасників масової акції протесту в центрі Тбілісі. У своєму відеозверненні вона підтримала людей та закликала не штурмувати будівлю парламенту.

«Грузія ніколи не буде Росією»: протести в Тбілісі, - ФОТО, фото-3

«Ці протести незвичайні, за нами спостерігає весь світ. Сьогоднішній виступ демонструє настрій, ставлення та рішучість народу Грузії. Це найбільша сила для нас, щоб виграти ту тривалу боротьбу, яка закінчується на виборах, що Грузія ніколи не буде Росією!», - сказала президент.

Глава держави також звернулася до «молоді з полум'ям у серцях» і попросила зупинити блокаду та штурм законодавчого органу країни.

«Залиште ворота парламенту, там більше нічого не відбувається, цей закон вже ухвалено в другому читанні, і наша боротьба вже не за цей закон. Наша боротьба відбувається через вибори й через скасування усіх тих законів, які нещодавно ухвалила влада та які віддаляють нас від нашого європейського шляху. Це наша мета», - сказала Зурабішвілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Грузія #Тбілісі #протести #іноземні #агенти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
12:18, 7 травня
live comments feed...