• Головна
  • Катував людей в окупованому Вовчанську: на Харківщині судитимуть співробітника фсб, - ФОТО
15:12, 18 квітня
Надійне джерело

Катував людей в окупованому Вовчанську: на Харківщині судитимуть співробітника фсб, - ФОТО

Катував людей в окупованому Вовчанську: на Харківщині судитимуть співробітника фсб, - ФОТО

Співробітнику фсб рф інкриміновано порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Фігурант справи — уродженець та мешканець Московської області, співробітник 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби фсб рф. На початку повномасштабного вторгнення рф його відправили до окупованого Вовчанська, де за вказівкою керівництва він мав придушувати рух опору та проводити «профілактику» з проукраїнськи налаштованими громадянами.

У квітні 2022 року працівник фсб спільно ще з десятьма російськими військовими у Вовчанську зупинили автомобіль місцевого мешканця. Росіяни підозрювали потерпілого у співпраці із ЗСУ, СБУ та у передачі дислокацій місць російської армії.

Вони наказали чоловіку рухатись на власному авто за повідомленим маршрутом при супроводі двох російських військових, які сказали: «Без резких движений, или будем стрелять».

Приїхавши до місцевої прокуратури, де була облаштована катівня, вони силоміць затягнули чоловіка до підвалу, де, крім нього, ще було понад десять незаконно затриманих осіб.

Під кураторством працівника фсб рф з потерпілим проводили «допити» та катували: привʼязали до мочок уха дроти та били струмом, а також пиляли напильником зуби. 

Затриманого били по всьому тілу, не давали питну воду, а серед їжі періодично була каша, яку окупанти приносили у технічному відрі.

При цьому обвинувачений не тільки віддавав накази на жорстоке поводження, а й особисто брав участь у катуваннях.

Чоловіка незаконно утримували 86 діб. Потерпілому вдалось втекти від катів. Він переплив річку та дістався території, підконтрольній Україні.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування. Співробітнику фсб рф інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Наразі обвинувальний акт направлено до Чугуївського міського суду Харківської області.

Обвинуваченого оголошено у розшук. Ідентифікація всіх фігурантів, причетних до вказаного злочину, триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру полковнику фсб, який катував українських патріотів та збирав «данину» з мародерів на Харківщині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#катування #фсб #суд #Вовчанськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...