• Головна
  • Українське кіно: що подивитися, - ЧОРНА РАДА
19:30, 2 травня
Надійне джерело

Українське кіно: що подивитися, - ЧОРНА РАДА

Українське кіно: що подивитися, - ЧОРНА РАДА

Спочатку фільм мав бути 9-ти серійним телесеріалом. Його транслювали на Першому національному у вересні 2000 року. За два роки для виходу на DVD створили урізану версію тривалістю 145 хвилин, 70% фільму було вирізано. Нині ж повна версія серіалу вважається втраченою.

Режисер фільму Микола Засєєв-Руденко
Сценарій: Григорій Штонь, Микола Засєєв-Руденко
Оператор: Олександр Чорний
Композитор: Ігор Поклад
У ролях: Богдан Ступка, Олександр Бондаренко, Олексій Петренко, Олександр Биструшкін, Богдан Бенюк, Сергій Романюк, Костянтин Шафоренко, Микола Боклан, Руслана Писанка, Радмила Щоголева, Георгій Морозюк

Сценарій фільму близький до оригінальної версії Куліша, хоча режисер стрічки його трохи змінив і увів до стрічки образ Богдана Хмельницького, хоча його не було у романі.

У певний період роль Богдана Хмельницького мав виконати російський актор Василь Лановий, який стверджував ніби він залюбки зіграє свою роль українською та вихвалявся що «для нього грати українською труднощів не складає»; однак врешті Лановий відмовився грати Хмельницького у Чорній раді зі страху «уславитися антиросійським актором» й цю роль виконав український актор Олексій Петренко.

Дивіться також: Українське кіно, - ЗВЕНИГОРА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кіно #фільм #Чорна рада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...