• Головна
  • Мешканцям Харківщини збільшать субсидії та пільги на електроенергію: на яку суму
19:23, 8 травня
Надійне джерело

Мешканцям Харківщини збільшать субсидії та пільги на електроенергію: на яку суму

Мешканцям Харківщини збільшать субсидії та пільги на електроенергію: на яку суму

З травня по вересень мешканцям Харківщини збільшать пільги та субсидії на електроенергію у п’ять разів.

Про це повідомили у міністерстві соціальної політики.

На такий крок в уряді пішли через масовані атаки росіян і руйнування енергетичних об'єктів. Внаслідок терору окупантів мешканці Харківщини зіштовхнулись з перебоями у постачанні електроенергії і вимушені користуватися альтернативними джерелами енергії. Особливо страждають жителі тих населених пунктів області, які наразі повністю знеструмлені.

"Щоб забезпечити соціальну підтримку вразливим категоріям населення Харківщини, Уряд прийняв рішення збільшити на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) для жителів Харкова та області розмір  пільг  та субсидій  на електроенергію", - йдеться в повідомленні.

Нині вартість 1кВт електроенергії, що постачається централізовано, становить 2,64 грн, а  вартість 1кВт, виробленого на дизельному паливі – в 5 разів більше (13,5 грн).

Завдяки цьому рішенню, середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії, який отримують харків'яни, збільшиться зі 106 грн до 530 грн на місяць, пільги з 74 грн до 370 гривень. 

Додатково звертатися за перерахунком субсидій їм НЕ потрібно, перерахунок розміру субсидій і пільг для жителів Харкова та Харківської області, які підпадають під дію даного рішення Уряду, Пенсійний фонд проведе автоматично.

За інформацією ПФУ, у населених пунктах Харківщини проживає близько 35,7 тис. одержувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. 

Нагадуємо, що 1 травня розпочався неопалювальний сезон. Для більшості українців, яким призначали субсидію під час опалювального сезону, Пенсійний фонд перерахує субсидію на новий період самостійно. Водночас звернутися із заявою, декларацією та необхідними документами до органів ПФУ дл япризначення субсидій та  розрахунку розміру виплат потрібно:

  • внутрішньо переміщеним особам;
  • людям, які отримували субсидію, і хочуть змінити інформацію про родину;
  • людям, які отримують субсидію на орендоване помешкання;
  • а також тим, хто з початку повномасштабного вторгнення отримував виплати за централізованим механізмом (субсидії для тих, хто проживав на тимчасово окупованих територіях України або територіях активних бойових дій розраховувались по даних 2022 р.).

Нагадаємо, масована атака на енергоструктуру: в Укренерго попередили про відключення по всій Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#субсидії #пільги #електроенергія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...