• Головна
  • Священник та співробітник «Укрзалізниці» передавали росіянам дані про переміщення ЗСУ: у Харкові викрили агентів рф, - ФОТО
10:20, 1 серпня
Надійне джерело

Священник та співробітник «Укрзалізниці» передавали росіянам дані про переміщення ЗСУ: у Харкові викрили агентів рф, - ФОТО

У Харкові викрили двох ворожих агентів, які передавали російським спецслужбам дані про маршрути переміщення українських захисників.

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру двом чоловікам за ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групо осіб) Кримінального кодексу України. Про це повідомила пресслужба облпрокуратури.

За даними слідства, настоятель одного з харківських храмів УПЦ (МП), який є громадянином рф, налагодив контакт зі співробітниками російської спецслужби, від якого отримав завдання щодо збору даних про переміщення військової техніки та особового складу українських захисників залізною дорогою по території Харківщини.

До своєї діяльності настоятель храму залучив знайомого, який працює на «Укрзалізниці» і має доступ до автоматизованої баз даних транспортного підприємства, зокрема до інформації про час відправки і прибуття, маршрути переміщення потягів, які перевозять військову техніку і особовий склад ЗСУ на території Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Залізничник передавав ці відомості священнослужителю, а той, у свою чергу, надсилав дані російському куратору у вигляді позначок на ґугл-мапах.

Інформацію, зібрану чоловіками, ворог планував використати для прицільного удару по українським захисникам.

Спілкуючись між собою – агенти використовували шифр, регулярно видаляли переписку тощо.

Але їм це не допомогло та їх викрили правоохоронці. Під час обшуків за місцем мешкання чоловіків, у них знайшли та вилучили мобільні телефони з доказами їх діяльності.

Наразі агентам рф обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#священних #Укрзалізниця #дані #агенти #ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...