• Головна
  • Сьогодні день Захисників та Захисниць України!
09:37, 1 жовтня

Сьогодні день Захисників та Захисниць України!

Сьогодні день Захисників та Захисниць України!

День захисників і захисниць відзначається в України з 2014 року. Після російської анексії українського Криму свято встановили в одну дату з православним Покрова Пресвятої Богородиці – 14 жовтня. Адже цей день є храмовим святом Українського козацтва та пізніше День УПА. 

У 2023 році Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський церковний календар і тепер всі неперехідні свята із фіксованою датою відзначаються на 13 днів раніше. Тому свято Покрова Пресвятої Богородиці відзначається 1 жовтня. Відповідно до указу президента України змінилися і дата свята

Наразі на захисті України стоїть понад 800 тисяч військовослужбовців, з них майже кожна десята - жінка. Разом з іншими захисниками - Нацгвардією, поліцією, СБУ, прикордонниками, - країну боронить понад мільйон громадян. 

Скільки захисників та захисниць загинуло - засекречена інформація до кінця війни. Рік тому Президент назвав суму понад 31 000 військових. За українською оцінкою оголошеною у ЗМІ на початку року, загинуло 80 000 українських військових, а поранених – 400 000.

Сьогодні під час їх вшанування у всій країні та зокрема у Харкові, люди та транспорт призупинили рух на час хвилини мовчання.

Сьогодні день Захисників та Захисниць України! , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#День Захисників та Захисниць
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...