• Головна
  • Подорожі Україною: куди піти в Черкасах, - ФОТО
18:30, Вчора
Надійне джерело

Подорожі Україною: куди піти в Черкасах, - ФОТО

Подорожі Україною: куди піти в Черкасах, - ФОТО

Черкаси – це чудове мальовниче місто в центральній частині України на березі Дніпра, з багатьма цікавими місцями для відпочинку та відпочинковими можливостями.

Місто засноване у другій половині XIV століття, що підтверджують археологічні та письмові джерела. Перші згадки про Черкаси трапляються в Супрасльському літописі і відносяться до подій 1394-1395 років. Місто було центром Черкаського полку, одного з козацьких формувань, яке брало участь у національно-визвольній боротьбі українського народу. У 1795 році Черкаси отримали статус міста. Нині - це адміністративний центр Черкаської області, великий промисловий, культурний та освітній центр України.

Редакція 057 пропонує вам декілька локацій, які варто відвідати у Черкасах.

Бульвар Шевченка найкрасивіший восени. Бульвар Шевченка у Черкасах тягнеться від Площі 700-річчя до Ювілейного парку. Колись ця вулиця називалася Старочигиринською, потім Олександрівською. На початку 1920-х років, коли вулицю почали приводити до ладу, тут почали селитися заможні містяни. Сьогодні ця центральна вулиця простягається майже на 22 квартали.

Свято-Михайлівський кафедральний собор сьогодні є найбільшим храмом України. Побудований у візантійському стилі, храм простягається вгору на 72 метри. Довжина церкви становить 58 метрів, а ширина – 54 метри. Черкаський храм у Соборному парку може одночасно вмістити 12 тисяч вірян. Поблизу з храмом також будують найвищу в Україні дзвіницю. За проектом, її висота сягатиме 134 метрів. 

Подорожі Україною: куди піти в Черкасах, - ФОТО, фото-1

Адреса: вул. Надпільна, 212.

Буддійський храм "Білий Лотос".Він вражає як незвичною для цієї місцини архітектурою, так і своєю аурою. Ця будівля є найбільшим буддійським храмом у Європі. Насправді це - військовий Храм древньолаоської школи кунг-фу «Ша-Фут-Фань» - клан п'яти бойових котів. Тут усі охочі мають змогу вивчати тайський бокс, основи самооборони, кунг–фу з формою техніки лаоської школи, йогу, східні танці, практику правильного дихання, основи зцілення, опановувати таємниці чайної церемонії.

Це єдиний у світі Храм Військових мистецтв, який продовжує будуватися учнями згідно давніх традицій. Ідея започаткувати храм з'явилася у голови буддистської громади Черкащини Володимира Скубаєва після шестирічного паломництва до Лаосу у 70-х роках. Храм "Білий Лотос" збудований в 1990 році і є прообразом буддійського храму в Лаосі.

Адреса: спуск І. Франка, 4.рело: https://in.ck.ua/ua/miscya/15-rechey-yaki-treba-zrobyty-yakshcho-vy

Пляж у Черкасах – це мабуть друга за списком перлина Черкас, після Храму. Він не тільки приємний і чистий, а і дуже мальовничий.

Блакитний Палац.  Візитівка Черкас, блакитний палац - будівля колишнього готелю «Слов'янський», що побудований на замовлення одного з найвідоміших у свій час підприємців Скорини за проектом архітектора Владислава Городецького в кінці XIX століття. Блакитний палац побудовано з елементами таких стилів, як класицизм і модерн, а також має запозичення з будівель середньовічної близькосхідної архітектури. Зараз будинок реставровано, і у ньому розміщується Черкаське відділення АТ "Альфа-Банк" №1.

Адреса: вул. Хрещатик 229/20 (перехрестя вул. Дашкевича).

Музей Кобзаря. Це один із найбільш незвичних музеїв Черкас. Музей Кобзаря, розташований в історичному будинку Цибульських, зібрав чимало раритетних видань цієї книги, зокрема й оригінал 1840 року, яких у світі залишилося не так вже й багато.

Подорожі Україною: куди піти в Черкасах, - ФОТО, фото-2

Адреса: вул. Байди Вишневецького, 37.

Парк Долина троянд – це невеличкий парк прямо біля Дніпра. Свою назву ця місцина отримала через те, що клумби тут увінчані різними видами троянд. Тут же можна побачити великий сонячний годинник у вигляді птаха. 

Подорожі Україною: куди піти в Черкасах, - ФОТО, фото-3

Нагадаємо, подорожі Україною: куди піти в Рівному

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#подорожі #туризм #Черкаси
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...