Найвідоміші винні бари Харкова
Улюблене місто туристів із красивими парками, цікавими фотолокаціями та закладами європейського рівня – це Харків. Сюди приїжджають за враженнями, емоціями та гарним настроєм. А де, як не у винних ресторанах, можна отримати заряд позитиву під келих білого сухого або рожевого ігристого.
Куди піти: Wine List Харкова
У великому містінемає проблем ізвиборомвиннихбарів. Рестораннийбізнес добре розвинений та попит на тематичнізакладипостійнозростає. Ми зібрали список місць, де є гарна карта вин, цікавийінтер'єр та якіснеобслуговування.
- ShviliShviliWinebar. Під теплим ламповимсвітломгрузинського бару можнанасолодитисягрузинським вином з кверви, а неймовірні закуски з Borscheateryдоповнять смак напою. Замовтекелих терпкого золотистого кисіпідіндичковий паштет абопхали з паприкою. А у теплу пору року можнасісти за столик на терасі.
- НескромнийWineBar. Ось де справдінескромнийвибір вин — актуальніукраїнські та органічнігрецькі, червоні та білі, сухі та солодкі. Більше 50 видів на будь-який смак і все по келихах. Та й закуски тут відповідають духу винного бару — в'яленийтунець, брускети з креветкою та мусоміз авокадо та меланазануізсальсою.
- Винний бар. Девіз бару українських вин — “Thinkglobally, drinklocally”, щоозначає “Думайте глобально, пийте локально”. Просто спробуйте вино на місці і візьмітьіз собою. Також тут приймаютьзамовлення на український сир із хамоном, а смачнийхлібізпечі вам подадуть у будь-якомувипадку..
- LozaStrekozawine&dine. Винний бар, якийбув практично дебютантом у Харкові. Він за кількароків не втративсвоєїпопулярності, а лишенаростивсвійпотенціал. Літніймайданчик, джазовівечори, найсмачнішісалатипідвишуканісорти вин. За це та ще й за особливудружню атмосферу гості полюбили Лозу Стрекозу.
Секрет успіху винних ресторанів
Підтримувати рейтинг якісного закладу – складне завдання. Потрібнодобрерозбиратися в маркетингу та тонкощах ринку, створюватипривабливу атмосферу, пропонуватисмачну кухню та подаватинайкращі вина гостям. Важливодативідвідувачамможливістьвибору та запропонуватигарнийасортимент вин у пляшках та побокально.
Особливістьзакладів, де акцентується на винну карту — цеорганізуватиправильнезберігання вина. Для цьогорестораторивикористовуютьвинні холодильники. Вони забезпечуютьпотрібнийрівеньтемператури та вологості, щоб вино залишалосясмачним та ароматним. Харків — прогресивнемісто і тут власникизакладіввіддаютьперевагу техніці від wine-coolers.com.ua. Винні холодильники виставкового типу чудоводемонструють вина у пляшкахклієнтам та створюютьособливу атмосферу.
Рестораторививелипростуаксіомууспіху будь-якого закладу – довірте справу професіоналом. Коли винний бар стає стилем життя, тоді й приходить успіх. Має бути розуміння того, в якомукелихупотрібноподаватите чиінше винота зякоюстравою
поєднуєтьсябіленапівсухе. Офіціантиповиннірозбиратися в нотках аромату справжньогогрузинського, а хостесловитинастрій кожного гостя.