• Головна
  • «Зливав» росіянам дані про ЗСУ та зберігав боєприпаси: суд відправив за «решітку» харківського підприємця, - ФОТО
14:55, 24 квітня
Надійне джерело

«Зливав» росіянам дані про ЗСУ та зберігав боєприпаси: суд відправив за «решітку» харківського підприємця, - ФОТО

У Харкові підприємець передавав російському куратору інформацію про розташування українських захисників.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

«Зливав» росіянам дані про ЗСУ та зберігав боєприпаси: суд відправив за «решітку» харківського підприємця, - ФОТО, фото-1

Прокурори довели, що харківський приватний підприємець, який займався збутом сантехніки, у липні 2023 року став співпрацювати з ворогом.

Чоловік через месенджер «Telegram» передавав російському куратору інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові.

Ворожий поплічник ставив відповідні позначки на зображеннях мап місцевості та надсилав ці файли представнику рф.

Крім того, правоохоронці встановили, що на виконання завдання куратора харків’янин придбав чотири корпуси ручних гранат, а також підривачі до них. «Покупку» чоловік сховав за місцем роботи — у торгівельному павільйоні одного з місцевих ринків.

У подальшому підприємець отримав вказівку передати три гранати в розібраному вигляді людині, яка назве пароль. Оплату за «товар» — бойові припаси — чоловік отримав безготівковим платежем на банківську картку.

Ще одну гранату підприємець залишив собі та став зберігати її в багажнику власного автомобіля.

У вересні 2023 року в ході огляду автівки правоохоронці вилучили зазначений бойовий припас і викрили чоловіка. Під час подальших слідчих дій вони встановили факт співпраці підприємця з представником рф.

Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину.

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова визнав винним 44-річного чоловіка в несанкціонованому поширенні в умовах воєнного стану інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також придбанні, зберіганні та збуті вибухових речовин, вибухових пристроїв та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Триває строк на апеляційне оскарження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підприємець #куратор #Telegram #боєприпаси #гранати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...