• Головна
  • Одна годувала окупантів, інший закликав на них працювати: двом мешканцям Харківщини повідомили про підозру, - ФОТО
14:10, 25 квітня
Надійне джерело

Одна годувала окупантів, інший закликав на них працювати: двом мешканцям Харківщини повідомили про підозру, - ФОТО

Одна годувала окупантів, інший закликав на них працювати: двом мешканцям Харківщини повідомили про підозру, - ФОТО

Під час окупації Ізюма Харківської області місцева мешканка активно підтримувала «руський мір», а залізничник з Куп’янщини агітував за співпрацю з окупантами.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Жінка виправдовувала дії рф, зокрема публічно підтримувала дії російських військовослужбовців та казала, що чекає на захоплення ними не тільки Харківської області, а й всієї України. Крім того, вона навіть приходила до російських військових на блокпости та пригощала їх їжею.

Одна годувала окупантів, інший закликав на них працювати: двом мешканцям Харківщини повідомили про підозру, - ФОТО, фото-1



"Ця жінка до міста Ізюм приїхала з Луганщини, вона народилася в Лисичанську. Та досвід звільнення її міста ще в 2014му, коли ЗСУ довелося відбивати його від влади так званої “ЛНР”, нічого, мабуть, не навчив.
Вже у 2022-му, коли ворог захопив Ізюм, вона встала на бік окупантів. Дружила з військовими з ворожих блок-постів, носила їм їжу та розповідала місцевим, що російська армія знаходиться тут законно. Виправдовувала захоплення росіянами українських територій. Закликала місцевих співпрацювати з окупантами", - розповів подробиці начальник Слідчого управління Нацполіції Сергій Болвінов.

Наразі 62-річна підозрювана переховується від українського слідства у Європі. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Прокуратура заочно повідомила про підозру 62-річній жінці у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Відповідно до вимог КПК України, правоохоронці вручили текст підозри її чоловіку.

Ще один підозрюваний — бригадир однієї з колій регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця», який мешкає в селі Гракове Куп’янського району.

Одна годувала окупантів, інший закликав на них працювати: двом мешканцям Харківщини повідомили про підозру, - ФОТО, фото-2

Дізнанням встановлено, що під час захоплення збройними силами рф Куп’янщини чоловік, який на той момент перебував у селищі Шевченкове, радів приходу так званих «визволителів».

Колаборант стверджував, що «при росії буде порядок і висока заробітна плата», а також агітував своїх колег співпрацювати з представниками держави-агресорки. Зокрема чоловік закликав знайомих влаштовуватись на роботу до так званого «государственного предприятия «Купянская железная дорога», створеного окупантами на матеріально-технічній базі українського підприємства.

"Свої виступи на підтримку рф він влаштовував прямо на ринку, обіцяв залізничникам “порядок та високу зарплату”. Та розповідав, як гарно буде жити “при росії”, - повідомив Болвінов.

Одна годувала окупантів, інший закликав на них працювати: двом мешканцям Харківщини повідомили про підозру, - ФОТО, фото-3

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області 52-річному чоловіку повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, став старостою села при окупантах та закликав людей отримувати паспорти рф: на Харківщині судитимуть колаборанта

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборанти #Ізюм #підозра #русский мир #залізничник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...