• Головна
  • Міністра арграрної політики спочатку арештували, але вже відпустили
14:11, 26 квітня

Міністра арграрної політики спочатку арештували, але вже відпустили

23 квітня НАБУ повідомило, що чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн і спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Про це повідомляють в Нацагенції. 

За даними НАБУ, до складу "злочинної групи" на чолі з топпосадовцем входили посадовці органів Держгеокадастру, а також так звані куратори, які контролювали діяльність цих органів.

За інформацією НАБУ, розкрита схема незаконного захоплення земель в Сумській області. Учасники схеми знищили документи, що підтверджували право двох держпідприємств на землю. Це дозволило Держгеокадастру визнати ділянки самовільно зайнятими. Потім через підставних осіб землю передали у власність заздалегідь визначеним людям. Умовою отримання землі була її оренда приватному агрохолдингу.

Виявилося, що йдеться про Миколу Сольського. Він заявив, що справа стосується періоду з 2017 по 2018, коли він займався адвокатською діяльністю. Також Сольський розповів, що справа нібито стосується суперечки між держпідприємствами та фізичними особами, яким передали землі на законних підставах.

Вже 25 квітня міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський заявив, що йде у відставку. Відповідну заяву він подав до Верховної Ради.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міністру аграрної політики України Миколі Сольському. Його відправили під варту, але з можливістю внесення застави в розмірі 75 млн гривень. Й посадовець ці гроші знайшов, авжеж це менше в 4 рази ніж вартість оборудки. 

Наразі він вийшов на свободу та продовжує виконувати обов'язки, адже його відставка досі не прийнята. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Микола Сольский #НАБУ #міністр аграрної політики
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...